×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/02/28 - 15:21
  • بازدید : 55
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آیین اختتامیه جشنواره ورزشی شاهد و ایثارگر:

مشارکت ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی در المپیاد ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر ستودنی بود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و قائم مقام نخستین المپیاد ورزشی مجازی دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، مشارکت ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی در این رویداد ورزشی را ستودنی عنوان کرد و گفت: حضور یک‌هزار و ۲۴۱ شرکت کننده دختر و پسر در این المپیاد ورزشی مجازی در شرایط کرونایی، امیدوارکننده و قابل قبول بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و قائم مقام نخستین المپیاد ورزشی مجازی دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، مشارکت ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی در این رویداد ورزشی را ستودنی عنوان کرد و گفت: حضور یک‌هزار و ۲۴۱ شرکت کننده دختر و پسر در این المپیاد ورزشی مجازی در شرایط کرونایی، امیدوارکننده و قابل قبول بود.

دکتر علیرضا زالی در آیین اختتامیه المپیاد ورزشی مجازی دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت که روز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت در سالن اجتماعات دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: جای خوشحالی دارد که این المپیاد ورزشی در بستر مجازی برای دانشجویان شاهد و ایثارگر دختر و پسر در ۱۰ رشته ورزشی طناب زنی، اسکات پا، بارفیکس تعادلی، پله درجا، اسکات دیواری، آمادگی جسمانی، برپی، پلانک، روپایی و شنا سوئدی برگزار شد و یکی از اهداف برگزاری این رخداد ورزشی فارغ از بحث رقابت، ایجاد انگیزه و میل دانشجویان علوم پزشکی( شاهد و ایثارگر) به فعالیت‌های جسمانی و ورزش بود و خوشبختانه در این امر به اهداف‌مان دست یافتیم.

وی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا باعث خیلی از محدودیت‌های فردی و اجتماعی در همه زمینه‌ها به خصوص در امر ورزش شد، گفت: خیلی از فعالیت‌های ورزشی و برگزاری المپیادها به واسطه شیوع این بیماری، ماه‌هاست که متوقف و کمرنگ شده است اما کرونا باعث توقف ماهیت ورزش و فعالیت‌های بدنی و حرکتی در میان دانشجویان نشد و ما شاهد برگزاری اولین المپیاد ورزشی به صورت مجازی برای دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور بودیم.

قائم مقام المپیاد ورزشی مجازی دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت با بیان اینکه این المپیاد در راستای بزرگداشت مقام شامخ شهدا و ایثارگران برگزار شده است، خاطرنشان کرد: نامگذاری این المپیاد ورزشی که مختص دانشجویان علوم پزشکی شاهد و ایثارگر است، به نام شهید رضا احدی، کار نکته‌سنجانه و شایسته‌ای بود. به هر حال شهید احدی از دانشجویان نخبه و حائز رتبه اول کنکور در رشته پزشکی بود که سال‌ها قبل در دانشگاه شهید بهشتی تحصیل می‌کرد که با وجود نخبگی و اشتغال در تحصیل، ایشان در دوران دفاع مقدس، درس را رها کرده و برای امنیت و آسایش کشور و برای دفاع از این مرز و بوم به جنگ با دشمن رفت و در نهایت به درجه رفیع شهادت نایل شد.

وی گفت: شهید رضا احدی که این المپیاد به نام ایشان، مزین شده است، فرزند بالنده این دانشگاه بود و سلوک اخلاقی و مختصات علمی ایشان در دانشگاه زبانزد خاص و عام بود که من لازم می‌دانم، نکاتی از خصایل اخلاقی ایشان بیان کنم. شهید احدی یک نخبه علمی با فراست بالا و ضریب هوشی فراوان بود و ذکاوت خدادای ایشان موجب شد، وی در تمام دوران تحصیل به خصوص دوران دبیرستان جزو شاگردان ممتاز باشد. ایشان جزو نفرات برتر کنکور و رتبه اول کنکور را کسب کرد و دارای استعداد علمی زیادی بود. زندگی کوتاه شهید احدی با تکان‌های مختلفی مواجه شد و این تکان‌ها، مانع نشد ایشان استعداد واقعی خود را درعلم‌اندوزی متجلی نسازد. ایشان و خانواده‌اش اهل خوزستان بودند و به خاطر مشکلات ناشی از جنگ، مجبور به مهاجرت به شهر ملایر شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: درجه نخبگی شهید احدی به‌ قدری بالاست که یک جشنواره ممتاز که از سوی بنیاد علمی نخبگان برگزار می‌شود، به نام ایشان مزین شده و که این نشانگر آن است که نگاه قدرشناسانه در کشور به این جوان نخبه وجود دارد. شهید احدی به مدت ۴ سال متمادی در کنار کسب تحصیل و علم و به دست آوردن مدارح بالای تحصیلی، در صحنه‌های نبرد با دشمن نیز حضوری فعال داشت و عملیات رمضان نخستین حضورش در جبهه و جنگ بود که مقارن با تحصیل وی در دبیرستان بود که در این عملیات مجروح می‌شود و بعد از مدت چهار سال سرانجام به درجه رفیع شهادت می‌رسند.

زالی تاکید کرد: هدف از نامگذاری این گونه مسابقات والمپیادها صرفا کار  نمادین نیست، بلکه الگوسازی و الگوپروری برای نسل جوان است و ما می‌خواهیم با نامگذاری مناسبت‌های علمی و ورزشی به نام شهدا از جمله شهید احدی، خصوصیات اخلاقی آنها را به نسل جوان معرفی و تبیین کنیم. شهید احدی تسلط زیادی به مفاهیم ریاضی، شعر و ابیات و نقاشی داشتند و در کل هنرمند برجسته‌ای بودند که نامگذاری این رویداد بزرگ ورزشی به نام ایشان، کار شایسته و تحسین برانگیزی بود.

وی به شیوع ویروس کرونا به عنوان یکی از سه اپیدمی بزرگ در طول تاریخ پیدایش انسان اشاره کرد و گفت: از روز آغاز پیدایش بشر تاکنون، سه اپیدمی همه‌گیر در جهان با عمق فراوان به وجود آمد که یکی از آنها اپیدمی کرونا بود که واقعا همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد و علیرغم توانمندی‌های بشتر به لحاظ علمی، هنوز درگیر مهار وکنترل این بیماری هستیم. به هرحال شیوع ویروس کرونا، الگوی زندگی همه ما را تغییر داد و سلوک اجتماعی و فردی افراد را تحت تاثیر قرار داد اما ما به خوبی توانستیم در سایه این تلخ‌کامی‌های کرونا، اقدامات زیاد مبتکرانه و نوآورانه در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی، ورزشی، اقتصادی، درمانی، بهداشتی و فرهنگی انجام دهیم.

زالی افزود: خیلی از دانشجویان غیربالینی، مجبور شدند در این ایام به سمت قرطینه خانگی بروند و یک انزوای اجتماعی به آنها تحمیل شد. دانشجویی که در گذشته با شور و نشاط در عرصه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی و علمی فعالیت می‌کرد امروز به دلیل محدودیت‌های ناشی از ویروس کمتر به فعالیت‌های مختلف می‌پردازد و ما برای همین تصمیم گرفتیم برای حفظ استقامت، آمادگی جسمانی و تقویت روحیه نشاط و طراوات دانشجویان، دست به یک طرح مبتکرانه بزنیم و با برگزاری این المپیاد در بستر مجازی، دانشجویان را به ورزش و انجام فعالیت‌های حرکتی تشویق کنیم. به هر حال برگزاری این المپیاد ورزشی باعث شد دانشجویان بیشتر به سمت و سوی ورزش حرکت کنند و در سایه یک رقابت سالم دانشجویی، بیشتر با ورزش انس بگیرند. یکی از عوارض قرنطینه و در خانه ماندن، چاقی، دیابت، فشارخون، نا امیدی، افسردگی و انزوای اجتماعی است اما با برگزاری این المپیاد به شکل نوآورانه تلاش کردیم این مشکلات را از دانشجویان دور کنیم.

وی به حضور یک‌هزار و ۲۴۱ دانشجو در این المپیاد اشاره کرد و گفت: ۶۵۳ دانشجوی پسر و ۵۸۸ دانشجوی دختر در رشته‌های مختلف این المپیاد حضوری فعالانه داشتند. مشارکت ۵۶ دانشگاه علوم پزشکی در این رویداد را به فال نیک می‌گیریم و خوشحالیم که ۱۰ رشته‌ای که برای این المپیاد انتخاب کردیم، اصولی و کارشناسانه بوده است و در همه این رشته‌ها، بحث انفرادی و استقامتی بودن آنها، لحاظ شده بوده و به سادگی همه دانشجویان می‌توانستند در منازل خود آن را انجام دهند. خوشبختانه بر اساس آمارها بیشترین استقبال از سوی دانشجویان پسر از رشته‌های پلانک، شنا سوئدی و اسکات دیواری بود و در میان دانشجویان دختر رشته‌های ورزشی طناب زنی، پله درجا و اسکات دیواری بیشترین استقبال کننده‌ها را به همراه داشت.

قائم مقام المپیاد ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر، یکی از خصوصیات این رویداد ورزشی مجازی رو آشنایی با رشته‌های نوظهور عنوان کرد و گفت: رشته پلانک از جمله رشته‌های نوظهور و مهمی است که به لحاظ فیزیولوژی ورزشی از اهمیت خاصی برخوردار است و بهترین ورزش برای تقویت ستون فقرات و درمان کمردرد بعد از شنا، این ورزش نوظهور است.

زالی گفت: یکی از نگرانی‌های ما در ایام کرونایی، محدود شدن فعالیت‌های ورزش در میان مردم به دلیل بسته بودن باشگاه‌های ورزشی و تعطیلی بوستان‌ها و رفتن مردم به قرنطیه بود اما به هرحال برگزاری این المپیادها و مسابقات ورزشی در بستر مجازی توانست خیلی از این محدودیت‌ها را کنار گذاشته و مردم را به سمت و سوی ورزش ترغیب و تشویق کند. 

وی ضمن تشکر از دکتر لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و ریاست این المپیاد اظاهر کرد: از دکتر لاری که اعتماد زیادی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بابت برگزاری این المپیاد داشت، تشکر می‌کنم و اگر حمایت‌های ایشان نبود، ما نمی‌توانستیم این المپیاد را به نحو احسن برگزار کنیم. خوشبختانه در تمام طول برگزاری این المپیاد، توانستیم از رهنمودهای عالمانه، مشفقانه و سازنده ایشان بهره‌ ببریم. همچنین از حمایت‌های مادی و معنوی مهندس رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان زوارت بهداشت نیز تشکر می‌کنم که یکی از مدیران چالاک، باانگیزه و متعامل با حوزه فرهنگی و دانشجویی هستند و همکاری ایشان در ماه‌های اخیر با ما در مسیر برگزاری این المپیاد، ستودنی بود.

زالی با اشاره به ظرفیت‌های مجازی و تکنولوژی خاص برای برگزاری این المپیاد خاطرنشان کرد: استفاده بهینه از ظرفیت‌های مجازی و تکنولوژی با حفظ محرمانگی و اصول اخلاقی، کار سختی بود. راه‌اندازی سامانه "سوت" در برگزاری این المپیاد در حوزه فناوری اطلاعات کار آسانی نبود که جا دارد از دست‌اندرکاران حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه تشکر کنم. تمامی فیلم‌های ورزشی دانشجویان دختر ما در چارچوب محرمانگی و با رعایت اخلاقی و شرعی، مورد بازبینی و قضاوت داوران قرار گرفت و با قابلیت‌هایی که این سامانه داشت، خیلی از مشکلات مرتفع شد.

وی در پایان ضمن تشکر از دکتر رستمی نژاد مدیریت تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به واسطه برگزاری این المپیاد گفت: دکتر رستمی نژاد خود فردی ورزشکار و آکادمیک است. ایشان دانشیار دانشگاه و از محققان برجسته ورزشی و علمی هستند و جزو افراد ممتاز در دانشگاه هستند که در حوزه گوارش، پژوهش‌های زیادی دارند و خیلی از تحقیقات ایشان در این حوزه، مورد استفاده خیلی از مخاطبان قرار گرفته است. به هرحال ایشان علاوه بر موفقیت‌های علمی به خوبی در عرصه ورزش نیز گام برداشته‌اند و شجاعت ایشان در پذیرش برگزاری این المپیاد، ستودنی بود.

  • گروه خبری : آرشیو اخبار
  • کد خبر : 108068
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست