رئیس اداره ورزشهای قهرمانی وزارت بهداشت:
رقابتهای کاراته دانشجویان علوم پزشکی در دو بخش پسران و دختران به صورت غیرحضوری برگزار می شود
رقابتهای کاراته دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی ویژه دانشجویان دختر و پسر در قسمت کاتای انفرادی تابستان امسال به صورت غیرحضوری برگزار میشود.
رقابتهای کاراته دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی ویژه دانشجویان دختر و پسر در قسمت کاتای انفرادی تابستان امسال به صورت غیرحضوری برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت تربیت بدنی دانشگاه به نقل از مفدا مرکزی، مهدی مقدم منش رئیس اداره ورزشهای قهرمانی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرنگار مفدا با تاییداین خبر گفت: با توجه به پروتکلهای مربوطه جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و باتوجه به عدم برگزاری المپیاد قهرمانی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی و همچنین دیگر رویدادهای ورزشی- دانشجویی در سطح کشور، این اداره در نظر دارد مسابقات کاراته دانشجویان علوم پزشکی در قسمت کاتای انفرادی را در دو بخش پسران و دختران به صورت غیرحضوری برگزار کند.
وی اظهار کرد: دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به شرایط موجود حداکثر تا تاریخ دهم مرداد ماه نسبت به معرفی دانشجویان شرکت کننده در این مسابقات باید اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین تاریخ برگزاری این مسابقات فعلا مشخص نیست و بعد از اعلام آمادگی دانشگاهها برای حضور ورزشکاران در این رویداد ورزشی، بازه زمانی برگزاری این رقابتها اعلام خواهد شد.
رئیس اداره ورزشهای قهرمانی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این رقابتها در دو رده کمربندی «زیرقهوهای» و «قهوهای و مشکی» برگزار خواهد شد، گفت: شرکتکنندگان در این رقابتها دارای سبقه و فعالیت تخصصی در رشته کاراته و عضو تیمهای دانشجویی دانشگاههای خود هستند.
مقدم منش با بیان اینکه دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی هیچ محدودیتی در معرفی تعداد نفرات برای حضور در مسابقات کاراته را ندارند، خاطرنشان کرد: مسابقات در چهار سبک شوتوکان، شیتوریو، وادوریو و گوجوریو برگزار خواهد شد.
رئیس اداره ورزشهای قهرمانی وزارت بهداشت در خصوص دستورالعمل و مقررات فنی برگزاری این مسابقات گفت: شیوه و مقررات فنی برگزاری این مسابقات، نحوه برگزاری رقابتها و نحوه اجرای کاتا توسط دانشجویان بعد از معرفی ورزشکاران، متعاقبا از سوی این اداره به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ میشود.
وی گفت: دانشگاههای علوم پزشکی، هنگام معرفی دانشجویان ورزشکار خود برای حضور در این مسابقات، حتما باید رده کمربندی آنها را اعلام کنند.
رئیس اداره ورزشهای قهرمانی وزارت بهداشت افزود:جداول و گروهبندی مسابقات و همچنین زمان و نحوه برگزاری مسابقات بعد از معرفی دانشجویان و بر اساس تعداد شرکت کنندگان توسط مسؤولان برگزاری رقابتها، مشخص و به اطلاع دانشگاههای علوم پزشکی شرکت کننده خواهد رسید.
مقدم منش یادآور شد: در رده کمربندی زیر قهوهای، کاتا روها فقط مجاز به اجرای کاتاهای پایه هستند. همچنین در رده کمربندی« قهوهای و مشکی» اجرای کاتا به صورت آزاد بوده و کاتا روها مجاز به تکرار یک کاتا نمیباشند.
وی با اشاره به لغو رویدادهای ورزشی از جمله المپیاد ورزشهای قهرمانی دانشجویان علوم پزشکی به دلیل شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: در رشته قهرمانی، تنها رشتهای که میتوانستیم آن را به صورت غیرحضوری برگزار کنیم رشته کاراته قسمت( کاتای انفرادی) بود. هماهنگیهای لازم برای برگزاری هرچه بهتر این مسابقات به صورت غیرحضوری با «دهقان» مسؤول انجمن کاراته وزارت بهداشت و همچنین فدراسیون کاراته انجام شده است و امیدواریم این رقابتها در سطح مطلوب برگزار شود.
مقدم منش در خصوص نحوه داوری این مسابقات به صورت غیرحضوری گفت: فیلمهای ورزشی توسط دانشجویان علوم پزشکی جهت داوری ارسال خواهد شد و این مسابقات با هماهنگیهای به عمل آمده با فدراسیون کاراته، توسط داوران مجرب فدراسیون داوری خواهد شد. داوران در مسیر داوری، مسابقات را همانند مسابقات حضوری قضاوت خواهند کرد به طوری که بعد از ارسال فیلمها، داوران با حضور در وزارت بهداشت فیلم مسابقات را از طریق ویدئو پروژکتور میبینند و آن را مورد داوری و قضاوت قرار میدهند و آراء خود را اعلام میکنند. خوشبختانه از داوران مجرب خانم و آقا جهت قضاوت مسابقات استفاده خواهد شد و به نفرات برتر جوایز و حکم قهرمانی اهداء خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری این مسابقات به صورت غیرحضوری در ایام شیوع کرونا، تاثیر بسزایی در افزایش تحرک و نشاط دانشجویان علوم پزشکی خواهد داشت ومیل و انگیزه آنها را به ورزش در این ایام بیشتر میکند، افزود: فعالیتهای ورزشی دانشجویان در ایام بیماری کرونا کمرنگ بود و ما تصمیم گرفتیم نسبت به برگزاری مسابقات کاراته به صورت غیرحضوری اقدام کنیم. امیدوارم برگزاری این رقابتها دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد و شاهد تحرک، پویایی و شادابی بیش از پیش دانشجویان علوم پزشکی بخصوص در ایام شیوع کرونا باشیم.
مقدم منش در پاسخ به این سؤال که چرا فقط رشته کاراته برای رقابت دانشجویان علوم پزشکی به صورت غیرحضوری انتخاب شده است، گفت: به دلیل تیمی بودن رشتههای ورزشی و همچنین به علت نبود تجهیزات و امکانات ورزشی دانشجویان در رشتههای دیگر، امکان برگزاری رقابتها به صورت غیرحضوری امکان پذیر نیست به عنوان مثل برگزاری مسابقات ورزشی به صورت غیرحضوری از جمله تیراندازی نیاز به سالن، تجهیزات و وسایل ورزشی دارد که دانشجویان از داشتن چنین امکاناتی در منزل محروم هستند. ضمن اینکه ما قصد داشتیم مسابقات تکواندو در بخش پومسه را در سطح دانشگاههای علوم پزشکی به صورت غیرحضوری برگزار کنیم اما به دلیل اینکه این مسابقات از سوی فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی در سطح دانشگاههای کشور برگزار شده است، از برگزاری این رقابتها خودداری کردیم.